Mijn inspiratiebronnen en drijfveren

Ik hou ervan om abstracte nieuwe én oude kennis, inzichten en wijsheden te verbinden aan de praktische dagdagelijkse realiteit, dus om het tastbaar en toepasbaar te maken. Ik sta reflectief en onderzoekend in het leven en leer veel van mijn eigen persoonlijke avonturen en ervaringen. Van mijn vallen en opstaan. Van mijn beperkingen en het vervolgens overstijgen ervan. Hierbij laat ik mij ook inspireren door het gedachtengoed van anderen mits dat resoneert met mij. Zoals het gedachtengoed van Monique Timmers, Joe Dispenza, Jan Bommerez en vele andere nieuwe tijdse denkers die ik op mijn weg tegenkom.

Enthousiasme voel ik voor de opkomst van de betekeniseconomie. De prachtige uitzending van Tegenlicht (uitgezonden door de VPRO in het voorjaar van 2017) ‘Het rendement van geluk’ over de betekeniseconomie raakte me. Om succesvol te blijven is het voor bedrijven van belang om niet meer alleen voor winstmaximalisatie te gaan, maar ook voor een opbouwende maatschappelijke toegevoegde waarde. Eigenlijk dus andersom…, om als logisch gevolg van een positieve toegevoegde waarde voor het grotere geheel, volop geld te verdienen. Dat is nieuwe tijds ondernemen volgens mij. Dat vind ik gaaf. Graag help ik krachtige leiders en ondernemers bij hun oprechte diepere drijfveren en bestemming uit te komen, zodat zij kunnen floreren in deze innovatieve betekeniseconomie en krachtige initiatieven vormgeven vanuit hun goedheid.

Wat me inspireert is de wetenschap dat we aan de hand van gedachtenkracht creatieve scheppers zijn. Gedachten gekoppeld aan het juiste gevoel. Ik geniet ervan als het verrassende, inspirerende en mysterieuze op mijn deur klopt. En van de uitdaging grootser te leven dan ik ervoor deed. Om mijn beperkende gewoontes onder de loep te nemen en meer en meer te leven vanuit wie ik werkelijk ben. Waarbij dat laatste een ontdekkingstocht op zich is.

Zoals Joe Dispenza het verwoordt: ‘Een gedachte zonder een emotionele signatuur is ontbloot van ervaring en blijft dus latent. Wanneer we gevoel verbinden aan de gedachte en de gedachte initiëren tot een ervaring en dan tot wijsheid, ontwikkelen we ons als mens. Je leven is een spiegelbeeld van je gedachten, van je bewustzijn en wie je werkelijk bent. Niet de oude spirituele inwijdingsscholen, maar ons leven is onze initiatie in grootsheid. Overwin je eigen beperkingen met verruimde bewustzijnsniveaus. Dat is hoe een pragmaticus in tegenstelling tot een slachtoffer het ziet.’ Ik ben graag die pragmaticus. Persoonlijk ben ik erg blij met de komst van de Energetische Stoelen, omdat deze hierin enorm behulpzaam zijn. Dat is waarom ik me ervoor inzet, mensen deze hulp aan te bieden. Dat we als scheppers weer vrij kunnen leven vanuit wie we werkelijk zijn. Het is ons erfrecht gelukkig, krachtig en gezond te zijn!

Wat ik ons mensen gun is dat we zelfopgelegde beperkingen overwinnen en dat heelheid, tevredenheid met onszelf en (zelf)liefde werkelijk van binnenuit komen. En dat ieder van ons zo zijn bijdrage levert aan een fijne gave gezamenlijke wereld. Best wel idealistisch dus.