Gezichtspunten

Persoonlijk leiderschap
De huidige dynamische tijd met zijn snelle veranderingen en vele prikkels, turbulente berichtgevingen vanuit de media, hoge verwachtingen van werkgevers, schept de noodzaak en behoefte aan balans en actief persoonlijk leiderschap: heb aandacht voor jouw welzijn. Weet wat er zich afspeelt in je binnenwereld, wat je echt wilt en waaraan jij behoefte hebt. Kies bewust opbouwende doelen, intenties en gedachten. Het hebben van een opbouwend doel genereert levensenergie. Bewaak hierbij je gedachten. Het kiezen van gezond makende en positieve gedachten (én gevoelens) helpen je een fijne werkelijkheid te creëren.
De boeken van onder andere Joe Dispenza en Monique Timmers (‘Regeer je eigen koninkrijk’) reiken hierover interessante zienswijzen, kennis en ervaringen aan.
Maak de keuzes die aansluiten bij je innerlijke drijfveren en werkelijke welzijn. Kleine keuzes in het moment, grotere keuzes over je lange termijnkoers en loopbaan.

Zo binnen, zo buiten
Als ik een vlek op mijn wang heb, helpt het niet om op de spiegel te gaan vegen. Of zoals Jan Bommerez twitterde: ‘Trying to change outer circumstances without changing the inner ones, is like trying to repaint our image in the mirror’.
Daarom is het zo de moeite waard om oude pijn en beperkende belastingen diep uit je systeem te verwijderen en je binnenwereld prachtig op orde te maken. Om aandacht te hebben voor hetgeen je wel wil en waar je ogen van gaan twinkelen. Om je te omringen met fijne mensen, oog te hebben voor de schoonheid om je heen en je te richten op opbouwende doelen. Wat je aandacht geeft groeit!

Bewuste – onderbewuste
Het onderbewuste is een enorme geheugenschijf waarin alles zit opgeslagen wat je tot nu toe hebt meegemaakt. Het onderbewuste geeft ons exact die informatie en impulsen waarmee we het eerder hebben geprogrammeerd, inclusief alle negatieve ervaringen, beelden en gedachten. Een negatief geprogrammeerd zelfbeeld maakt het bijvoorbeeld moeilijk om vol zelfvertrouwen in het leven te staan. Eerdere ervaringen waarbij jou onrecht werd aangedaan of waarbij je je bijvoorbeeld niet gezien of gehoord voelde, kleuren je ervaring in het heden. Het is dus van belang dat we ook het onderbewuste opschonen en programmeren met de juiste informatie. Met behulp van de energetische Stoelen werkt dit gemakkelijker en diepgaander.

Paradoxen
Het kan verfrissend en interessant zijn om door de bril van paradoxen naar uitdagingen en vraagstukken te kijken. Eenheid toont zich in de vorm van dualiteit, ogenschijnlijk tegenovergestelde krachten en polariteiten zoals: zakelijk – bezield, sturen – loslaten, ik – de organisatie, controle – vertrouwen, stilstaan – vooruit komen, voelen – denken. Het is de kunst om deze spanning tussen beide uitersten vanuit je kracht te benaderen en creatief te maken. Om zo vanuit het paradigma van én-én in plaats van of-of te werken en met een creatieve houding in de uitdaging te gaan staan.

Tijdgeest
We bevinden ons in de overgang van het Informatietijdperk naar het Betekenis- oftewel Creatietijdperk. Oude paradigma’s blijken steeds minder te werken. De manier waarop gewerkt wordt stamt vaak nog uit het Industriële tijdperk. Nieuwe organische manieren van zijn en doen zijn uitgenodigd en welkom. In plaats van los te staan van, gaan we de wereld weer als een geheel zien waarbij we deel uitmaken van de natuur. We gaan weer op zoek naar samenhang en integratie waarbij we ons leven zin geven in plaats van dat we alleen werken voor de kost. Winst was het doel en wordt weer het resultaat van duurzaam maatschappelijk handelen.